Om oss

 

Vi –det är kim o linda som bestämde sig för att förändra sin livssituation o göra en dramatisk förändring…till det bättre!
Matlagning o intresset för vad vi stoppar i oss har alltid funnits men samtidigt som vi funderade över vår livssituation kom Mats-Eric Nilsson ut med boken ”Äkta Vara” o så hittade vi Hugh Fearnley-Whittingstall, engelsman som gjort många tv-program om självhushållning.
Vi var fast!!
O vi funderade… var det verkligen bara vi som vill att maten man äter både ska se o smaka bra?
O varför var det bara samma sorter i grönsaksdisken, när det finns så många olika sorter bland fröpåsarna, o där föddes ideen.
Odla grönsaker, gärna lite ovanligare sorter o med betoning på smaken. För orangea morötter finns ju redan, o vi har varken viljan eller möjligheten att konkurera med storbonden. Men hittar du gula, röda eller vita i butiken?
Och finns det något vackrare o godare med nyplockade solmogna tomater(i olika färger o former) citronbasilikan som bara ångar fräschhet på ett stort fat med lite olivolja ringlad över sig… gärna med en liten ostbit till, jag kan stå ut hela vinter med att se dessa grönplockade smaklösa tomater i butiken när jag vet att en festmåltid väntar på mig i början av sommarn!
Men sen kom det ekonomi in i bilden, man blir ju inte rik på att vara bonde… men då kommer plantor o förädling in i bilden som en början o förlängning på odlandet.
Det är början men fortfarande finns det många idéer kvar.

p.s.
Vet ni vad det roligaste i har varit?
Att våra 3 barn har blivit mer harmoniska,
T.o.m. tonårssöner tycker det är roligt när någon är hemma när de kommer från skolan.

 Posted by at 11:11